Разговори за града
Разговори за града – публична дискусия с водещи архитекти организирана от ААБ 01.10.2018
September 26, 2018

"Разговори за града" - Трансформацията

Асоциацията на Архитектите в България и Направление „Архитектура и градоустройство“ – Столична община, имат удоволствието да Ви поканят на втората от поредицата събития “Разговори за града” с основна тема ТРАНСФОРМАЦИЯТА.

Заповядайте на 17 октомври 2018 година от 18.00 часа в концертната зала на Централен Военен клуб, София, бул „Цар Освободител 7” .

ТРАНСФОРМАЦИЯТА е втората тема от поредицата събития, в която специален гост ще бъде главният архитект на Белград арх. Милутин Фолич. Той пристига в София по покана на главния архитект на Столична община – арх. Здравко Здравков, с когото ще дискутират важни теми от областта на градското планиране и трансформацията на публичните пространства.

На събитието ще бъде официално представена емблематичната, превърнала се в учебник по трансформация за хората и града книга СМЪРТТА И ЖИВОТЪТ НА ГОЛЕМИТЕ АМЕРИКАНСКИ ГРАДОВЕ на Джейн Джейкъбс. Ще бъде направено и представяне на проектите на ААБ и главните въпроси, които си задаваме преди, по време и след процесите на трансформация от председателя й арх. Ани Маркова.
“Градовете имат способността да осигурят по нещо за всеки, само и когато те са създадени от всички“ - Джейн Джейкъбс
> Повече за събитието можете да намерите на страницата му във фейсбук тук